Denna sajt startade i november 2011. 

Den sammanställs av Markus Amanto som arbetar på Altaleda AB och den kom till som en del av Altaleda 10% Initiative där varje anställd inom företaget lägger 10% av sin arbetstid på ideell verksamhet.

Syftet med sajten är att skapa en samlingsplats för information om Montessori och där intresserade föräldrar och andra kan hitta de resurser gällande Montessori som de eftersöker.

Min resa med Montessori

Första gången jag kom i kontakt med Montessori var i början av 1990-talet när jag studerade till lärare. Jag gjorde några dagars praktik i en skola med Montessori-inriktning och fascinerades av pedagogiken som användes där.

Under min utbildning läste vi också om Maria Montessori som skapat Montessoripedagogiken, men i takt med att jag började arbeta utanför skolans värld förföll mycket av detta i glömska.

Idag är jag förälder och båda mina barn har gått i Montessoriförskola respektive Montessoriskola. Den här sajten kom till då jag på nytt blev nyfiken på att verkligen lära mig mer om Montessori, dess bakgrund och användning. Jag såg det som en kul sak att samtidigt som jag själv lär mig mer också skriva ner detta på denna sajt för att kunna dela med mig av detta jag lär mig till andra.

Det är ett projekt som jag ägnar mig åt vid sidan av livets alla andra roliga sysslor och tempot i utvecklandet kommer därför att vara därefter. Tanken är att sajten får växa sakta och säkert mot en värdefull resurs för dig som vill veta mer om Montessori.

Varma hälsningar,
Markus Amanto

Världen börjar med barnen.