Sökfunktionen här på sajten, där du kan söka efter förskolor och skolor med montessori-inriktning i Sverige innehåller både auktoriserade och icke auktoriserade förskolor/skolor, liksom de innehåller dem som är medlemmar i Montessoriförbundet och inte är det.

Antalet förskolor/skolor med Montessori-inriktning i Sverige

Enligt uppgift från Svenska Montessoriförbundet finns det närmare 300 förskolor eller skolor i Sverige som är medlemmar hos dem. Av dessa är dessutom ett antal auktoriserade av förbundet, vilket är en auktorisation som förnyas årligen.

Utöver de 300 förskolorna/skolorna har Montessoriförbundet kontaktuppgifter till ytterligare cirka 200 förskolor/skolor som alltså inte är medlemmar eller auktoriserade, men som valt att lämna sina kontaktuppgifter till förbundet. Montessoriförbundet har som policy att inte lämna ut denna lista i sin helhet, men du som förälder kan kontakta dem för att få reda på utbudet i närheten av där du bor.

Uppskattningsvis finns det sedan ytterligare cirka 300 förskolor/skolor som varken är medlemmar hos Montessoriförbundet, är auktoriserade eller har lämnat sina kontaktuppgifter till dem.

Hur vi lagt upp vår katalog och sökfunktion

I vår katalog som du kan söka i med vår sökfunktion började vi med att lägga till de närmare 300 förskolor/skolor som finns listade på Montessoriförbundets websajt. Sedan sökte vi manuellt upp ytterligare förskolor/skolor via diverse sökfunktioner på Internet och la till  även dessa i vår sökfunktion.

Då vi driver denna sajt ideellt har vi valt att presentera samtliga förskolor/skolor utan någon särskild märkning av vilka som är auktoriserade eller ej och så vidare, då detta är något som kan ändras över tid och skulle innebära en hel del administrativt arbete för oss.

Därför presenterar vi istället hela utbudet i sökfunktionen som du förhoppningsvis upplever som lättanvänd för att hitta förskolor och skolor i din närhet, samt att vi skapat en guide med tips när du ska välja förskola eller skola till ditt barn, som hjälper dig att sålla bland de förskolor/skolor du hittar i vår sökfunktion.

Världen börjar med barnen.